Ontdekkingsreizen met bloesemremedies

Purple flower

Bloesembeelden

 

 

 

 

 

Angst.

 

Angst waarschuwt je dat je een grens hebt bereikt.Een steunend reflex; je bent in een situatie waarin je in vol bewustzijn moet handelen, bijvoorbeeld het oversteken van een drukke verkeersweg. De angst voor het drukke verkeer waarschuwt je: opletten! Je angst wegduwen en blindlings oversteken is geen optie; met je angst in je kun je door bewust een pad te kiezen veilig aan de overkant komen. Juist door angst weg te drukken en blindelings te handelen of helemaal niets te doen kom je in situaties die je eigenlijk niet wilt. Zie je wel, zegt je angst gevoel dan, ik had gelijk, hier is het eng, volgende keer schreeuw ik harder. Ga je niet opzij voor je angst en neem je dat angstige gevoel met je mee , dan kies je zo bewust je volgende stappen en kom je uit waar je zijn wilde, je hebt angst nu minder nodig als waarschuwer.

Het wezen angst beschermt je grens, maar waartegen? Angst is het ontbreken van moed. Je grens is belangrijk , je hebt moed nodig om over de grens van jou ruimte te gaan of iets toe te laten. Als je daadwerkelijk je ruimte inneemt ga je botsen bijvoorbeeld met oude gewoontes. Angst is pas erg als je erin gaat blokkeren. Vraag je af; waarom botst het hier, wat heb ik nodig om weer in eenheid te komen?

.

verder lezen                                                                           terug

Werken met Bloesemremedies is geen vervanging voor uw bezoek aan de huisarts of specialist.          Aan de inhoud van deze site kunnnen geen rechten worden ontleend.

contact