Ontdekkingsreizen met bloesemremedies

Purple flower

Bloesembeelden

Bloesemremedies zijn (her-) ontdekt door dr. Edward Bach.

 

Dr. Bach was succesvol immunoloog en bacterioloog aan het begin van de 20ste eeuw, een tijd waarin het lichaam algemeen gezien werd als slagveld voor oorzaken van buitenaf.  Hij zocht net als tijdgenoten naar een andere energie die de conflicten in de mens kan helpen oplossen. Bij het observeren van de menselijke reacties op het leven werd hij zich steeds meer bewust van het verband tussen de psychische toestand, de stemming van de mensen en de lichamelijke klacht. Uiteindelijk sloot hij zijn laboratorium en trok naar buiten, op zoek naar iets om de mensen in staat te stellen in balans en harmonie te komen met hun eigen wezen.

 

Zo vond Dr. Bach zijn eenvoudige oplossing: hij ontdekte dat verschillende planten overeenkomsten in hun groeipatronen vertonen met verschillende mensen. De warrige groei van clematis is het zelfde als het onvermogen tot concentratie-in–het-nu bij de mens. De snelle groei en het wegspringen van de zaadjes van de reuzenbalsemien zijn als de te snelle gespannen bewegingen van een ongeduldig persoon.


Dr. Bach ontdekte zo 38 verschillende bloesemremedies:


De twaalf genezers:      Voor de grote levensthema’s, wat                                        is je verhaal.

De zeven helpers:        Voor manieren om met het leven om te gaan en de bijbehorende emoties, die het eigen wezen overspoelen.

De tweede negentien     :Steun bij kortdurende                                                     onevenwichtigheid

Verder lezen                                                         terug

 

 

Werken met Bloesemremedies is geen vervanging voor uw bezoek aan de huisarts of specialist.          Aan de inhoud van deze site kunnnen geen rechten worden ontleend.

contact