Ontdekkingsreizen met bloesemremedies

Purple flower

Bloesembeelden

 

 

 

 

Celzouten zijn minerale verbindingen die in iedere lichaamscel aanwezig zijn. Celzouten zijn essentieel voor de goede werking van de stofwisseling en van alles wat er op je af komt.

 

Dr. Schüssler de grondlegger van de celzouttherapie ontdekte dat de meeste lichamelijke aandoeningen op een tekort aan mineraalzouten terug te voeren waren. En wel op een heel specifiek tekort: een tekort binnen in de cel. In het lichaam moet de hoeveelheid minerale stoffen binnen en buiten de cellen in evenwicht zijn. Een voorbeeld: ijzerpreparaten zijn voor het lichaam moeilijk op te nemen. Als de ‘staalpillen’ op zijn zakt vaak het ijzergehalte in het bloed weer. Bij tegelijk innemen van celzout nr.3 –ferrum phosphoricum- vul je de ijzervoorraad in de cel weer aan en het lichaam kan het ijzer buiten de cellen vasthouden.

 

Alleen al de verschillende seizoenen en levensfasen zorgen voor een afwisselende behoefte aan celzouten. Ook stress en vervuiling vragen extra ondersteuning.

Dr. Schüssler celzouten therapie is erop gericht tekorten in het lichaam (tijdig) vast te stellen en door aanvulling het lichaam de bouwstoffen voor herstel aan te reiken .

 

                                                                                 terug

Werken met Bloesemremedies is geen vervanging voor uw bezoek aan de huisarts of specialist.          Aan de inhoud van deze site kunnnen geen rechten worden ontleend.

contact

verder lezen,