Ontdekkingsreizen met bloesemremedies

Purple flower

Bloesembeelden

 

 

 

 

 

Handelen.

 

Hoe je in het dagelijks leven staat wordt niet alleen bepaald vanuit je gevoel maar vooral door je wat je gewend bent; je handeld uit aangeleerde gewoonte.

Is bijvoorbeeld het niet vinden van je eigenplek, je eigenwaarde, moeilijk voor je en vind je dan door durven voelen meer rust in jezelf, dan wil dat nog niet zeggen dat je  gelijk vanuit dat nieuwe gevoel kunt leven. Kom je thuis en is het gezellig druk aan tafel dan ga je uit oude gewoonte misschien toch naar je kamer. ‘Op mij zitten ze niet te wachten’.

Als mens heb je er altijd belang bij je gezicht naat de buiten wereld toe te redden, in stand te houden wat je vind en hebt neergezet.  Werken aan gewoonte patronen, gaat niet vanzelf. Je moet echt willen en nieuwsgierig zijn. Wat je vroeger misschien  nodig had om jezelf te beschermen maakt nu je blik voor het heden troebel en werkt dwangmatig, je bent niet vrij te zien en te voelen wat er eigenlijk gebeurt. Ook hier begin je met toestaan. Geef toe aan jezelf wat je doet en praat met anderen over je gevoelens en gewoonte patronen. Eest ga je dan ontdekken dat je het eigenlijk ‘overal’ doet . Je gaat bijvoorbeeld constant een stapje opzij. Kijk dan hoe je dat doet, zo doe je het dus, en laat los. Het leven geeft je steeds weer oefen ruimte zodat je kunt leren handelen vanuit voelen. Verberg je niet! Neem de gelegenheid je gevoel naar buiten te laten aan.

 

verder lezen                                                          terug

Werken met Bloesemremedies is geen vervanging voor uw bezoek aan de huisarts of specialist.          Aan de inhoud van deze site kunnnen geen rechten worden ontleend.

contact