Ontdekkingsreizen met bloesemremedies

Purple flower

Bloesembeelden

 

 

 

 

 

Iedere plant heeft een unieke manier gevonden om om te gaan met tegengestelde eigenschappen. Planten groeien van uit de donkere aarde het licht in. Ze groeien zowel naar boven (stengel etc.) als naar beneden (wortelstelsel). De plant schenkt vrij schoonheid, geur en kleur maar beschermd zich tegelijkertijd met stekels en dorens.

Als mens zoek je ook evenwicht tussen uitersten. Als je nooit iets mag wil je uitbreken, mag je altijd alles dan zoek je juist grenzen. Zonder het ‘negatieve’ bestaat het ‘positieve’ niet. In je leven zoek je naar evenwicht, balans, eenheid. In de eenhied zijn ‘positief’ en ‘negatief’ onlosmakelijk met elkaar verbonden. Bij onzekerheid (-) heb je dus zekerheid (+) nodig om weer in eenheid te komen. Net als de voor en achtekant van een muntstuk horen zekerheid en onzekerheid bijelkaar. Door het beleven van je onzekerheid ben je je bewust geworden van je gebrek aan zekerheid, je gaat opzoek naar aanvulling. Iedere plant (en bloem) heeft z’n eigen unieke manier om jou wakker te maken voor de kwaliteiten die al in je aanwezig zijn.  Een bloesemremedie helpt je dat ontbrekende deel weer te integreren. Emoties zijn net als de schillen van een ui. Eerst pel je de buitenste schil, heb je daar ‘opgeruimd’ dan komt de volgende laag. Soms heb je geen iedee waar ‘negatieve’ gevoelens vandaan komen maar door iedere laag weer in eenhied te brengen kom je bij de  oorzaak.  Eenhied is alleen waar te nemen met het gevoel; op dat moment maak je weer verbinden met je bron. Het leven geeft je steeds weer nieuwe mogelijkheden om in jou dynamisch evenwicht eenheid te ervaren.

 

welkom                                                                   terug

Werken met Bloesemremedies is geen vervanging voor uw bezoek aan de huisarts of specialist.          Aan de inhoud van deze site kunnnen geen rechten worden ontleend.

contact