Ontdekkingsreizen met bloesemremedies

Purple flower

Bloesembeelden

 

 

 

 

 

4:Frustratie van de behoefte aan een spiegel geeft de angst niet gezien, niet begrepen te worden. Het onvermogen je eigen lichaams signalen te voelen ontstaat. De woede is vooral gericht op het hebben van effect, reactie. Als iemand in de omgeving een naam geeft aan wat er gebeurt is de woede meteen weg. Iemand met deze angst lijkt misschien nooit boos, maar handeld onzorgvuldig, heeft veel ongelukjes. Ook in het plotseling niet meer van iemand houden zit nog niet geintegreerde woede verborgen.

 

5: Houvast zoek je bij het leren lopen aan de tafel, aan de stoel, aan wat je tegenkomt. Ook voor het begrijpen van de wereld zoekt het kind houvast. Door het voelen van te weing steun en bescherming ontstaat angst of juist te weinig angst. De angst verlaten of overheerst/beheerst te worden. Hieruit ontstaat de woede dat de ander zo tegenvalt,zo veel of zo weinig vertrouwen en bescherming bied. Bijvoorbeeld vreemdgaan of een ‘bewapenings wedloop’ zijn uitingen van deze woede om werkelijke intimiteit te vermijden.

 

6: De behoefte centraal te staan, oprechte aandacht van een constante opvoeder te ontvangen roept -als ze niet vervuld is- ‘let maar niet op mij’ gedrag of juist een overheersende eenzijdige sociale bewogenheid op. De angst geen aandacht te krijgen wordt omgevormd in aandacht geven. De woede uit zich in opdringen van ongevraagde hulp en ‘naastenliefde’ met de eis tot dankbaarheid.

 

verder lezen

Werken met Bloesemremedies is geen vervanging voor uw bezoek aan de huisarts of specialist.          Aan de inhoud van deze site kunnnen geen rechten worden ontleend.

contact